Грандът Барселона не срещна каквито и да било затруднения при визитата си на Елче, надделявайки с повече от категоричното 6:0.

Два гола за победителите (само в рамките на минута и половина) вкара Неймар, още толкова добави лидерът на състава Меси, а по един реализираха Педро и Пике.

Именно бранителят на каталунците откри головата сметка на състава си след 36 минути игра, като се възползва от чудесно центриране от свободен удар в половината на съперника и не остави шансове на стража на домакините.

Преди това на два пъти Меси се озоваваше в добри ситуации за отбелязване на откриващ гол, но късметът не бе на негова страна.

В отбрана младите Монтоя и Бартра се представяха повече от впечатляващо и не оставяха празни пространства в центъра на защитата на каталунците.

След почивката Барселона не намали ни най-малко оборотите, като отново чрез Меси, Неймар и партниращия им Педро стъписваха защитниците на съперника при почти всяка скоростна своя акция.

В 54-ата минута Неймар бе фаулиран в рамките на наказателното поле на Елче и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Лионел Меси, който нямаше как да сгреши - 0:2.

Три минути по-късно, за груб фаул срещу Рафиня, играта преждевременно бе принуден да напусне Файсал, оставил домакините с човек по-малко на терена.

Всичко това натежа допълнително и Елче инкасира нови две попадения във вратата си, до края на редовните 90 минути.

В 69-ата минута Неймар превърна пас на Меси в гол за 3:0, а отново след асистенция на аржентинеца, бразилският му "колега" в атака вкара и второто си попадение, засичайки топката с атрактивно воле минута и половина по-късно.

120 секунди преди края и Меси вкара втория си гол тази вечер, а в даденото продължение Педро оформи катастрофалното за домакините 0:6.

Ако срещата бе продължила с още 10-ина минути, представителите на състава от провинция Аликанте можеха да останат с още по-неприятни впечатления от двубоя. Това обаче така и не се случи и Барселона продължава преследването на лидера в класирането Реал (Мадрид).