Софийският Локомотив загуби от южнокорейския Гьонгнам с 0:1. Единственото попадение вкара Ким Цунг Кил след изпълнение на корнер.

Гьонгнам е четвърти в местната "Кей лига" и демонстрира, че съвсем не са за подценяване.

"Железничарите" излязоха без част от титулярите си, като в стартовия състав се появиха новите попълнения Данаил Митев и Ваня Джаферович, който доскоро беше болен.

Проверката започна в не особено високо темпо. В първите 25 минути играта бе равностойна, но двете по-сериозни голови положения бяха пред вратата на българите.

Румен Тинков - младият страж на "железничарите", се намеси отлично и предотврати откриване на резултата. Вратарят първо боксира опасен удар още в 4-ата минута, а 23-ата се справи и с шут на Ким Уанг Миеон, възползвал се от центриране на Гонг.

Възпитаниците на Стефан Грозданов изпитваха затруднения в офанзивен план, което бе обяснимо с оглед на отсъствието на Марчо Дафчев от титулярния състав. Така се стигна и до 29-ата минута, когато корейците изпълниха ъглов удар. В купа от играчи пред Тинков най-съобразителен бе Ким Цунг Кил и откри - 1:0 за Гьонгам в 29-ата минута.

Малко след попадението Гьонгнам можеше да удвои, но Лий Хенг Сеунг би покрай страничната греда.

До края на полувремето българите опитаха да натиснат, но не успяха да сътворят интересни положения пред корейската врата.

След почивката Стефан Грозданов пусна почти нова единайсеторка. На терена се появиха вратарят Галев, Диян Дончев, Марков, Джилас, Дафчев, Добрев, Върбанов, Коилов и Орачев.

На игрището останаха единствено Христо Златински и Иво Иванов, но само 10 минути след подновяването на играта последният си изпроси директен червен картон, след като влезе грубо в краката на корейски футболист.

Младият дефанзивен халф бе заменен от Матеев. Резервата се включи активно в "железничарските" редици и в 65-ата минута бе на прага да изравни, но не успя да нанесе точен удар с глава след отлично центриране на Кристиян Добрев отляво.

В последните 15-ина минути от срещата локомотивци имаха подчертано териториално предимство, но така и не намираха пътя към гола. На два пъти Марчо Дафчев опита да изравни, но първо шутът му от фаул бе избит от корейския вратар с върха на пръстите, а в 79-ата минута "червено-черният" плеймейкър стреля с глава в аут.

5 минути преди края Владимир Джилас съумя да промуши топката зад голлинията на Гьонгнам, но съдията отмени попадението по неясни причини.

Локомотив (Сф) - Гьонгнам 0:1

0:1 Ким Цунг Кил (29)

Локомотив (Сф): Тинков, Лопеш, Пасков, Джаферович, Ст. Дончев, Митев, Иванов, Златински, Атанасов, Балдовалиев, Антунович (Галев, Д. Дончев, Марков, Джилас, Дафчев, Добрев, Дафчев, Върбанов, Коилов, Орачев, Матеев)

Гьонгнам: Лий Уанг, Гим, Данг, Ким Цунг, Гонг, Ким Дае, Лий Джи, Ким Йънг, Ки, Ким Уанг, Лий Хенг

Ларнака, стадион "Алфа Център", 50 зрители

Жълт картон: Гонг (Г)

Червен картон: Иванов (Л)