Левски сложи край на един трагичен сезон. "Сините" финишираха като лидери в позорната за тях втора шестица, след като разбиха вече изпадналия Марек с 6:0. Успехът бе важен за самочувствието на столичани, на които предстои съдбоносен финал за Купата на България срещу Черно море.

Отличен мач за "сините" изигра Божидар Краев, който наниза три попадения в мрежата на дупничани. Едно отбеляза и Борислав Цонев, а другите два бяха дело на влезлия като резерва Антонио Аниете. Те се оказаха изключително скъпи за испанската звезда, който надмина Мартин Камбуров и ще се окичи с голмайсторския приз в родната "А" група.

Отборът на Левски сюрпризира приятно своите фенове, демонстрирайки новите екипи за сезон 2015/16. "Сините" не си губеха времето и бързо създадоха две опасни положения чрез Владислав Мисяк и Емил Нину.

В 13-ата минута Валери Домовчийски направи поредния си фирмен пропуск. Владислав Мисяк се измъкна от дълбочина и пусна остър пас към нападателя, който от 3 метра стреля право в тялото на Младенов. Стражът на Марек действа решително и няколко мига по-късно, когато макар и с известни трудности успя да отрази тежък далечен шут на Борислав Цонев.

Така логичното се случи след половин час игра, когато резултатът бе открит. Владислав Мисяк отново проби по крилото, след което центрира остро към далечната греда. Божидар Краев изпревари своя персонален пазач-Росен Йорданов и с лекота изведе своите напред.

Крилото на Левски обаче не спря до тук. Малко преди края на полувремето, врачанският талант отбеляза и второ попадение. Юношата на Ботев (Вр) получи хитър извеждащ пас от Сашо Александров и с елегантно копване не остави шансове на Младенов.

Пет минути след подновяването на играта, Милен Лахчев влезе гаменски в краката на Божи Краев и реферът Давидов посочи бялата точка. Зад топката застана Борислав Цонев, който не трепна и направи резултата класически.

Някъде тук в игра се появи и Антонио Аниете, който трябваше да отбележи две попадения, за да триумфира с голмайсторския приз в "А" група.

Влизането му веднага донесе нов гол във вратата на Марек, но той бе дело на Божидар Краев. Атакуващият халф получи топката в полето на гостите. Финтира технично Мартин Димитров и след това изпрати топката по земя в далечния ъгъл на Пламен Младенов.

Последните минути на срещата бяха доста интересни. Те бяха белязани и от гол на Антонио Аниете. Испанецът получи пас от Мики Орачев и от границата на наказателното поле релизира за 5:0, с което се изравни по попадения с досегашния лидер при голмайсторите Мартин Камбуров.

Радостта на "Герена" бе пълна, когато Аниете успя да изпълни мисията си и наниза така търсения от него втори гол. Испанецът бе на точното място след шут в гредата на Борислав Цонев и така реализира 14-то си попадение за сезона, с което най-вероятно ще спечели и голмайсторския приз в "А" група.

ЛЕВСКИ-МАРЕК 6:0 (Развой на срещата по минути)