Беласица победи Вихрен с 1:0 на старта на турнира по футбол "Петричка пролет". Единственото попадение на стадиона в село Коларово реализира новото попълнение Симеон Бояджиев в 70-ата минута с хубав удар от 25 метра. През първата част двата Антонио Ласков можеше да изведе санданчани напред в резултата в 32-ата минута, но нацели напречната греда.

Две минути по-късно петричани също бяха близо до гола, но шут на Никола Мицански от 20 метра се отклони от дясната греда на вратаря Благой Стоянов. Главният арбитър Страхил Шурков показа и три червени картона - на Атанас Спириев от Беласица за груба игра в 39-ата минута, на Даниел Пехливанов от Вихрен за обида на рефера в 72-ата минута и на Венци Стоянов от Беласица за удар без топка на противник в 85-ата минута.

Вторият мач от турнира бе между отборите на Септември Симитли и Бдин Видин и завърши 0:0.

През цялото време на срещата възпитаниците на Спас Стоименов надиграха тотално отбора на Бдин, но действията на футболистите бяха доста прибързани и с много неточна стрелба. През първата част на мача най-фрапантни бяха пропуските на Станислав Костов, Илиян Христов и Антон Гущеров, които очи в очи срещу вратаря на Бдин не успяха да го прострелят.

На два пъти след удари на Илиян Христов и Антон Гущеров гредите помогнаха на вратаря на видинския тим. През втората част на срещата мачът се игра в половината на Бдин Видин. Свилен Златанов и Кирил Димитров очи в очи срещу вратаря изпратиха кълбото в аут. Златко Богоев при директен обстрел уцели дясната странична греда на вратаря на Бдин.

Футболистите на Бдин не успяха нито веднъж да застрашат вратата на Септември. След нулевото равенство съдийската тройка не беше уведомена от организаторите на турнира как да постъпи при този резултат на терена и не се стигна нито до продължение, нито до изпълнение на дузпи за определяне на краен победител.

След мача старши треньорът на Септември /Симитли/ Спас Стоименов каза: "Два различни състава пуснах в игра. Доволен съм от старанието на момчетата. Жалко, че двубоят се игра на една врата, но спортното щастие ни бе обърнало гръб и заради изключително неточен мерник срещу вратаря на Бдин не успяхме да се доберем до победата"