Крузейро замисля коварен удар, надявайки се да измъкне звездата на Лудогорец Марселиньо, пише в. "7 дни спорт". Тази бомба хвърли бразилската версия на сайта 90min.com, която е специализирана в новини за Серия А в страната на кафето. Крузейро отдавна търси качествен халф, като се е спрял на един от лидерите на българския шампион. Марселиньо е бил предложен на бразилския гранд от голяма мениджърска агенция. Според информацията от Крузейро са готови да му плащат месечна заплата в размер на 150 000 бразилски реала, което е малко повече от 43 000 евро и със сигурност надвишава възнаграждението му в Лудогорец.

Това ще бъде втори опит на Крузейро да си осигури Марселиньо. Първата офанзива бе при бившия треньор Марсело Оливейра, който настояваше за сделката, но тя не се получи. Сега начело на Крузейро обаче е легендарният Вандерлей Люксембурго, който е водил Реал Мадрид, както и националния отбор на Бразилия, и може да изиграе важна роля за трансфера.

Бразилският гранд търси нови футболисти, след като се раздели с Рикардо Гулар и Евертон Рибейро в началото на годината. През последните месеци клубът опита, но не успя да привлече футболисти, като Робиньо, Диего, Алекс, Ренато Каха, Лукас Лима. Крузейро обаче се активизира на пазара и миналата седмица взе нападателя Мариньо от Сеара.

Не е ясно обаче как Крузейро ще се разбере за трансферна цена с Лудогорец за Марселиньо, който има договор за още година с „орлите". Ръководството на разградчани със сигурност няма да иска да се раздели със звездата си, като футболистът е оценяван на 3 000 000 евро.