Възроденият Роналдо засипа с похвали младия си съотборник в Милан Пато. Феномена записа 2 гола за успеха с 5:2 срещу Наполи в последния мач от 18-ия кръг на италианската Серия „А", докато 18-годишният талант вкара още в дебюта си за „росонерите".

„Пато трябва да получи „десетка" за изявите си (б.р. оценка, която в Италия се дава само в изключително редки случаи). „Да излезеш за първи път на „Меаца" и да играеш така - това малцина могат да го направят", заяви Роналдо.

Бразилецът се спря и своето представяне. „Мачът бе страхотен, аз се забавлявах, а също и отборът. Лично за мен бе много важно да забравя миналото. Преодолях един сериозен проблем. Клубът ме увери, че държи на мен и иска да остана, от мен зависи да дам каквото мога", добави Феноменa.

За Роналдо срещата бе почти дебют, след като от началото на сезона заради контузии бе играл само при гостуването на Каляри (2:1 за „росонерите").

„Феномена не съм аз, а Роналдо. Казах му го, когато вкарах гола", върна от своя страна комплиментите Пато. „Благодарен съм на целия отбор, който ми помагаше. Посвещавам гола на моето семейство и годеницата ми", завърши младокът.