Легендарният треньор и състезател на столичния ЦСКА - Димитър Пенев коментира пред Topsport.bg възхода на шампиона на страната Лудогорец в европейските турнири.

Пенев не пропусна да отбележи, че спадът на нивото „Европа" в ЦСКА е само временно явление и според него „червените" не са тим за вътрешна консумация.

Ето какво сподели специалистът пред медията ни:

„Успехът на Лудогорец е безспорен. Този отбор в момента ни представлява пред Европа и целия свят и ние трябва да уважаваме това, което се прави там. Постиженията на състава от Разград са доказателство, че с правилната работа и точни методи резултатите неизбежно са налични.

Това, което на мен не ми се нрави много, е че в един момент се прокрадваха едва ли не едни такива мисли и твърдения, че ЦСКА го е нямало на европейската карта, в европейските турнири. Същото бе казано за Левски, Ботев и т.н., което със сигурност не е приятно. Не забравяйте, че ние сме участвали на полуфинали, четвъртфинали и въобще големи мачове, които остават завинаги. Ние сме допринесли с много големи имена във футбола и с много успехи, което със сигурност е плюс.

Не сме отбор за вътрешна консумация. Не съм съгласен с подобни коментари. Отново казвам напълно отговорно - ние отново ще възвърнем славата си по терените в Европа.

Искам да отбележа и че в последните години държавата малко занемари спорта ни. Бяхме на едно много високо ниво във всяко отношение. Сега много малко се обръща внимание на спортовете ни, в частност на футбола. Това не е правилно и трябва по-скоро да се промени".