Бизнесменът и собственик на Локомотив (София) Николай Гигов е призован като свидетел по делото за отнемане на незаконно имущество от братя Галеви. Това стана ясно на днешното заседание по делото в Кюстендилския окръжен съд.

То се води от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, срещу двамата бизнесмени, които избягаха преди да влязат в затвора, техните съпруги и контролираните от тях дружества. Общата стойност на иска е за 4 250 189 лева. Следващото заседание е насрочено за 29 април, а дългият период на отлагане бе обоснован с огромното количество на материалите по делото.

Гигов трябва да даде обяснения пред съда за два заема, дадени на Пламен Галев и Ангел Христов през 2000 година. Заемите, които по неофициална информация са по 100 000 лева, са отпуснати от Николайчо Борисов Гигов. От прокуратурата са потвърдили пред агенция БТА, че става въпрос за собственика на футболния клуб.

Днес не бе представена информация от нотариусите, при които документите са били заверени, с мотив, че те са били унищожени след изтичането на десетгодишния срок за съхранението им. От поисканите няколко експертизи - графологична, оценителна, строителна, икономическа и оръжейна, беше представена само оръжейната, но не бе приета, заради това че не е била представена в определените срокове и не е била получена от всички, ангажирани по делото.

Съдът смени едно от определените вещи лица заради отсъствието му от България и отказа да приеме доказателства, представени от Комисията, по отношение на образуваните досъдебни производства и преписки спрямо Пламен Галев и Ангел Христов. Дупнишките бизнесмени са в неизвестност от средата на 2012 година, след като влезе в сила присъдата им за организиране и ръководене на престъпна група. Те бяха обявени за издирване от Интерпол, но и досега няма следа от тях.