Тази вечер станаха ясни четири от отборите, които ще имат честта да да се подвизават в груповата фаза на Шампионската лига. Огромна бе радостта за феновете на Марибор, след като любимците  им надвиха шотландския гранд Селтик и така словенците отново ще усетят вкуса на ШЛ след дългогодишно прекъсване.

„Виолетовите" стигнаха до успеха в 75-ата минута, след като клубната легенда Маркос Таварес изригна с чудесен гол, който прати селекцията на Анте Шимунджа в „турнира на богатите". За „детелините" не игра българският национал Сашко Тонев, който все още лекува травма. Отпадането на Селтик пък донякъде е заслужено, след като британците бяха върнати по втория начин в турнира, бидейки побутнати от УЕФА, въпреки позорните им мачове с Легия (Варшава).

БАТЕ (Борисов) отново ще бъде сред най-добрите в Европа. Някогашните „трактористи" вече са истински „валяци" на континенталната сцена, като това доказаха днес и в мача си срещу Слован. Момчетата на Александър Йермакович спечелиха с 3:0 домакинството си на словашкия тим и така с 4:1 общ резултат, очакват съперниците си за груповата фаза.

Порто не остави шансове на Лил и на реванша, побеждавайки „песовете" с 2:0. Точни за успеха на „драконите" бяха Ясин Брахими и Джаксън Мартинес.

Кипър също ще има представител в ШЛ, след като Апоел (Никозия) спечели безапелационно реванша си срещу датския Олборг и така отново са сред заслужилите 32 отбора. Бившият играч на ЦСКА-Килиан Шеридън отбеляза едно от попаденията за домакините, като другите бяха дело на Алфонетис, Ди Винченти и Винисиус.

СЕЛТИК-МАРИБОР 0:1

БАТЕ (БОРИСОВ)-СЛОВАН 3:0

ПОРТО-ЛИЛ 2:0

АПОЕЛ (НИКОЗИЯ)-ОЛБОРГ 4:0

ЗЕНИТ-СТАНДАРТ (ЛИЕЖ) 3:0