Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 2:1 на „Емиратс" и отново скъси изоставането си от градските съперници Сити в класирането на 3 точки. „Червените дяволи" не направиха един от най-добрите си мачове, но въпреки това успяха да си тръгнат с победа от Лондон. Димитър Бербатов започна двубоя на пейката и така и не влезе в игра.

По-голямата част от  първото полувреме премина под диктовката на Юнайтед. Опасните положения и пред двете врати обаче почти липсваха. Лошата новина за Алекс Фъргюсън бе контузията на Фил Джаунс, който бе изнесен на носилка и бе заменен от Рафаел.

В 35-ата и 40-ата минути Нани можеше на два пъти да се разпише, но не сполучи. „Червените дяволи" обаче нанесоха своя удар в добавеното време на първата част. Гигс центрира отляво и Валенсия откри след удар с глава.

След почивката обаче Арсенал взе инициативата и започна да създава положения пред Линдегаард. В 51-ата мин. Смолинг се подхлъзна и предостави топката на Росицки, чехът напредна и намери отлично Ван Перси, холандецът обаче пропусна то чиста позиция.

Малко по-късно шансове се откриха и пред Рамзи, Росицки и Чембърлейн, но тримата също нямаха късмет.

Юнайтед можеше да поведе с 2:0. Уелбек бе изведен сам срещу Счесни, пусна топката покрай вратаря и я насочи към празната врата. Притичалият Мертезакер обаче успя да предотврати сигурно попадение, избивайки топката с шпагат на метър пред голлинията.

Арсенал нанесе своя удар в 70-ата мин. Ван Перси получи отличен пас от Чембърлейн и с диагонален удар между краката на защитник насочи топката в долния ъгъл на вратата за 1:1.

Домакините обаче не успяха да се нарадват на гола си много дълго. В 82-ата мин. Валенсия навърза няколко защитника на лондончани и върна към Уелбек, който отблизо прониза вратата на Счесни и оформи крайното 1:2.

До края Арсенал натисна в търсене на ново изравняване, но атаките на столичани бяха твърде хаотични, а им липсваше и късмет.

AРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2

0:1 Валенсия (45')

1:1 Ван Перси (70')

1:2 Уелбек (82')

АРСЕНАЛ: Счесни, Джуру, Мертезакер, Фермален, Кошчелни, Росицки, Сонг, Рамзи, Уолкът, Ван Перси, Окслейд-Чембърлейн.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Линдегаард, Джоунс, Смолинг, Еванс, Евра, Валенсия, Карик, Гигс, Нани, Руни, Уелбек