Бившият волейболен национал Ивайло Гаврилов е в неизвестност, пише днес в. 7 дни спорт. Според изданието от месеци никой не е виждал 202-сантиметровия блондин. Дори баща му - дългогодишния треньор на А отбора Брунко Илиев не знае нищо за сина си, съобщава още спортният ежедневник. Една от версиите е, че Ивайло е заминал инкогнито за Италия.

За последно Гаврилов работеше в рекламния отдел на Българския спортен тотализатор и водеше предаването Втори тото шанс. Единственият му контакт с волейбола пък бе помощта, която оказваше на ЦСКА в дебюта им в Шампионската лига, припомня в. 7 дни спорт.

През 2005 г. Ивайло официално сложи край на брака си с европейската шампионка по художествена гимнастика Зорница Каленска. Двамата не живееха заедно от 2000 година. Впоследствие Зорница замина за Италия с двете им деца и си намери друг мъж. За да скъса окончателно пъпната им връв с България, тя забрани на Гаврилов да вижда малките.

През последната година тръгнаха слухове, че бившият нападател на Катаня, Форли, Парма, Рома, Равена, Мачерата, Таранто, Милано, Падова, Олимпиакос и ПАОК е натрупал дългове от хазарт. Затова друга от версиите за изчезването му е, че дължи пари и се крие от кредиторите си, пише още в. 7 дни спорт.