След множес­твото слухо­ве за инте­рес на чуж­дестранни клубове към халфа на Бо­тев (Пд) Милен Гамаков от „жълто-черния" клуб сложиха цена на футболиста. „Ме­ридиан Мач" научи че минималната трансферна сума, с която „канарчета­та" биха се разде­лили с него, е 700 000 евро.

Новоиз­люпеният 20-годишен национал е следен от доста състави от Европа и вече се обмисля и фиксирането на въпросната сума като откупуваща клауза в договора на играча. Досега бяха спрягани от­борите на Фиорентина, Сампдория, Палермо, Удине, Лудогорец и др.

Треньорът на пловдивчани Ве­лислав Вуцов пък реши отново да затвори уста и да не говори пред медиите преди дербито с Левски. Принципно специ­алистът е отворен за срещи с журна­листите, но сега явно е решил да промени тактика­та си. До последно Вуцов ще решава дали да рис­кува с наскоро възста­новените Алекс Колев и Пламен Николов. Двамата имат записани по едва няколко тре­нировки, но пред­вид важността на срещата и борбата за шестото място, треньорът може да предпочете по-големия опит на бранителя и да му гласува доверие срещу Домовчийски и компа­ния.