ЦСКА настоява да бъде преместено дерби №1 на сезона срещу Лудогорец. След обявяването на програмата стана ясно, че то ще е на 21 ноември, петък, на "Българска армия". Делничен мач затруднява пътуващите от провинцията фенове. А традиционно по света големите дербита се играят през уикенда в най-гледаното време.

"Несериозно е мачът ЦСКА - Лудогорец да е в петък, при това от 17,45 ч - изригна изпълнителният директор на "червените" Александър Тодоров. - Със задръстванията в столицата софиянци не могат да дойдат навреме, какво остава за запалянковците от другите градове. Трябва да се смени! Някой не е мислил както трябва".

Всъщност причината за петъчно дерби е двубоят на Лудогорец срещу Ливърпул в Шампионската лига на 26 ноември. Но чакащият домакински мач в София български тим се уреди с двубой в петък. А гостуването на Ливърпул срещу Кристъл Палас е насрочено от Висшата лига чак за неделя, отбелязва "Труд".

Вероятно при определянето на телевизионната програма освен "Нова" основно влияние има и компанията, държаща правата на "А" група - "Футбол Про Медия". Там собственици са босът на Лудогорец Кирил Домусчиев и Тодор Батков (Левски).