Отборът на Добруджа 07 победи Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:22, 25:11, 25:20) гейма в пета решителна среща между двата отбора от полуфиналите на Суперлигата при мъжете, изиграна в зала Добротица, предаде bgvolleyball.com.

Победата изпрати Добруджа 07 на финал, където ще срещне настоящия шампион Марек Юнион-Ивкони (Дупница). Отборите на Добруджа и Нефтохимик започнаха изключително нервно срещата, но по-силният начален удар на домакините даде резултат и те се оттеглиха като водачи по време на първото техническо прекъсване 8:6.

Два много силни сервиса на Симеон Александров запазиха аванса на домакините и при второто техническо прекъсване 16:14. Тази разлика се оказа повече от достатъчна за домакините и след блокада при атаката на Петър Христов те спечелиха първия гейм с 25:22. Домакините започнаха по прекрасен начин и втория гейм и поведоха с 6:0, което накара старши треньора на Нефтохимик да вземе и двете си прекъсвания в гейма.

В началните минути на втората част, домакините летяха по игрището и набързо поведоха с 8:1. Много силният начален удар на домакините им даде възможност да поведат с 12:3. Домакините достигнаха до втората техническа почивка при 16:8. До края на гейма, гостите успяха да спечелят само три точки и Добруджа поведе много сериозно в срещата с 2:0 гейма след 25:11.

В третия гейм отново домакините започнаха по-активно, а гостите от Бургас не приличаха на себе си и до първото техническо прекъсване те имаха комфортен аванс от 8:6. Разликата от две точки в полза на домакините се запази и до второто техническо прекъсване 16:14. По-здравите нерви на домакините в заключителните моменти им позволиха да ликуват след 25:20 и 3:0 гейма.