Мажоритарният собственик на Левски Тодор Батков „на пожар" спасява евролиценза на клуба. В петък вечерта адвокатът се върна от чужбина след серия важни срещи в Русия и Израел, а вчера и днес има още тежки разговори. Очаква се в понеделник или във вторник да бъде обявено намерени ли са необходимите 805 000 лв., за да може отборът да играе в Лига Европа, ако се класира.

Не е ясно каква част от сумата ще бъде взета назаем, дали ще бъде задействан нов спонсор или митичен българин от чужбина, за когото Батков споменава от месец.

Батков отхвърли раздяла с двамата фенове в управителния съвет: „Никакви оставки не приемам, ние сме демократичен клуб и който не иска да работи в него, не работи. Когато ми казаха за ултиматума на тръста да вземе акциите ми без пари, моят отговор беше кратък: „Детска градина!" Честно да ви кажа, омръзна ми от тази говорилня. За лиценза питайте разни васковци, подвасковци и надвасковци (има предвид шефа на тръста Васил Колев - б.р.). Можеше да им дам акциите, само че тогава на Нова година нямаше да има „Левски" и трябваше да свирим реквием. Сега, ако се класираме, ще можем да играем в Европа. Това е. Единадесет години съм плащал всичко..."

В съботния ден „синият" офис работи извънредно за дарения от фенове. Вече близо 700 души дадоха пари, за да спасят „Левски" и евролиценза.