Тимът на Мерцедес няма да успее да поддържа дълго доминацията си, смята отговарящият за представянето на писта шеф в Уилямс Роб Смедли.

Тимът от Гроув използва задвижващи системи на щутгартския концерн през изминалия сезон и в отделни надпревари скоростта на FW36 отстъпваше единствено на тази на F1 W05 Hybrid. Мерцедес спечели титлите и при пилотите, и при конструкторите през първата година, когато колите бяха с новите двигатели и системи. Уилямс пък преживя истински ренесанс и бе трети при отборите.

"Нищо не продължава вечно, дори когато един отбор има толкова голямо предимство. Ако погледнете каква бе разликата в Австралия и каква - в последното състезание за годината, то смятам, че ще отбележите развитието на нещата. Хората разбират как да развиват автомобилите си, как да направят по-добро шаси, да постигнат по-голяма хармония между задвижващата система и колата като цяло и постепенно доминацията полека лека се преодолява. От нас - останалите отбори - зависи как ще се случи това, независимо дали говорим за Уилямс или Ред Бул, или Ферари. Ние трябва да свършим по-добра работа от всеки друг", обясни Смедли.