Най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева влезе в екипа на служебния министър-председател Георги Близнашки. Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Сеул'88 ще бъде съветник на премиера по въпросите на младежта и спорта.

Професионалната кариера на Мануела Малеева продължава от 1981 до 1994 година, като за този период тя печели 19 титли на сингъл и 4 на двойки от WTA тура. Тя е най-високо класиралата се българска тенисистка - достига до №3 в света та 4 февруари 1985 година, както и единствената спечелила турнир от Големия шлем.

Манеуела триумфира на US Open на смесени двойки с Том Гъликсън (САЩ). Оттегля се триумфално от професионалния тенис, след като печели турнира в японския град Осака (трета категория) с победа над Ива Майоли в три сета. През 1993 година Мануела Малеева е обявена за спортист номер 1 на Швейцария.

Най-голямата от звездното трио сестри Малееви е съосновател и оперативен мениджър на фондацията "Swissclinical", която работи в подкрепа на децата с увреждания в България.