Президентът на Реал (Мадрид) Рамон Калдерон посети социално-учебния център "Княз Борис I" в столичния квартал "Хаджи Димитър", където испанският гранд ще развива спортна дейност.

Босът на "белия балет" отново бе с кмета на София Бойко Борисов. "Вече втори ден съм в България и видях много хубави неща. Благодаря за топлото посрещане, което ми устроихте", каза Калдерон.

Президентът на Реал допълни, че ще изпрати специалисти от Испания, които да се заемат с изграждането на два терена. Очаква се строежът да започне до два-три месеца. "Наскоро стартирахме с подобни училища и в Южна Америка, видя ни се, че в България също може да имаме успех", каза Калдерон в сутрешния блок на БТВ.

Босът добави, че няма нищо против да изпрати скаути да наблюдават футболиста на Ботев Георги Христов, който бе предложен съвсем не на шега от водещия на предаването. "Нашите скаути обикалят цял свят, защо да не видят и този играч, когото не познавам", каза Калдерон.

Президентът на "белия балет" вечеря снощи с легендата на българския футбол Любо Пенев, а след това посети столична дискотека. "Наистина имате хубави жени, навсякъде видях само дружелюбни хора", каза още президентът на 9-кратния победител в най-комерсиалния клубен турнир.