Една от легендите на ЦСКА от близкото минало - Велизар Димитров коментира ситуацията в "червения" клуб към момента.

Бившият "армеец" сподели мнението си пред Topsport.bg за внезапната раздяла между ЦСКА и Валентин Илиев от началото на сезона, коментира на какво според него се дължи липсата на други силни, обединяващи фигури в отбора в последните години, като загатна и какво очаква да се случи с ЦСКА в близко бъдеще.

Мнението на Димитров, специално за потребителите на Topsport.bg:

"За всички фенове на ЦСКА, а и въобще за цялата "червена" общественост е ясно, че моментната ситуация и положение на клуба не задоволяват никого.

Аз лично обаче виждам и нещо позитивно във всичко случило се с отбора.

За какво става дума - в ЦСКА определено имаше няколко последователни сезона, в които клубът страдаше от липса на лидери. На силни, обединяващи личности, които да водят състава и да поемат отговорността както за победите, така и за провалите и тежките моменти.

Радвам се, че повечето хора, свързани с клуба, ме приемат именно като подобна личност, но честно казано от нашето поколение, та чак до настоящия момент, в тима почти няма подобни футболисти.

За мен това се дължи на грешките в управлението на ЦСКА. Бяха наложени куп чужденци, като повече от тях станаха популярни с липсата си на футболни качества. В същото време тези, които идваха от самия клуб, от школата, бяха пренебрегвани с лека ръка.

Голяма грешка!

Сега обаче ситуацията се промени. В този може би най-труден момент в своята история, клубът ще се види принуден да заложи на своите собствени кадри. На тези, които са израснали с "червената" идея. Тези, които дават мило и драго, за да носят фланелката.

Това е правилният път на развитие. За съжаление се стига до него по възможно най-трудния начин, но аз вярвам, че е за добро.

Раздялата с Вальо Илиев? Може би една от сериозните грешки в новата история на ЦСКА. Това безспорно беше едно погрешно решение, защото той можеше да даде още много на клуба. Няма значение кой е решил, че това трябва да се случи - важното е, че не беше правилно. На един голям клуб не отива да се отнася така със своите лидери".


Подробности от изказването на Димитров:

- Само в Topsport.bg: Вили Димитров каза облича ли отново червения екип!

- Велизар пред Topsport.bg: Ще помагам на Тошко Янчев