Локомотив (София) стартира поредицата си от летни контроли с победа - 2:1 над силния албански отбор Теута в контрола, която се игра в Банско. 

Победата за столичани донесе нападателят Бранимир Костадинов, който вкара в последната минута след 20-метров самостоятелен пробив. Крум Бибишков иначе откри резултата в 12-ата минута с глава, след като засече подаване на Джими Якасонго отдясно. Само минута по-рано Бибишков пропусна сам срещу вратаря на гостите Ризвани, след като беше изведен от бразилеца Маркиньос. 

В 24-ата минута албанците можеха и да изравнят, наказавйки грешка на вратаря Валентин Галев, но Александър Бранеков спря топката на голлинията. Десет минути по-късно обаче Ходо изравни след пас на Якупи и удар с глава. Валентин Галев този път нямаше никаква вина, тъй като защитата остави нападателя на Теута съвсем сам на втора греда. 

Веднага след това Локомотив отново можеше да излезе напред в резултата, но никой не оползотвори пробива и пас на Тодор Христов от фланга. Локомотивци продължиха да диктуват събитията на терена и след почивката, като в ранните минути на втората част Том и Джиби пропуснаха, като попълнението от Миньор не успя да вкара на празна врата след подаване на Искрен Писаров.

В 70-ата минута Маркиньос и Даниел Гаджев се замесиха в меле, приключило с червен картон на последния, а бразилският плеймейкър възнегодува от груба игра на албански играч при овладяване на топката на гърди. Въпреки че останаха с десет души, столичните железничари стигнаха до успеха след индивидуалната акция на Бранимир Костадинов, а малко преди него и талантът от школата на клуба Георг Василев - син на един от спонсорите на клуба Иван Василев, стреля опасно. Вратарят Ризвани обаче с котешки рефлекс спаси вратата си.

Състав на Локомотив (София): Валентин Галев, Жереми Родригес, Александър Бранеков, Саша Ранджелович, Румен Трифонов, Азрак Махамат, Дилян Колев, Маркиньос, Тодор Христов, Крум Бибишков, Жан-Баптист Якасонго-Джиби (Кацарев, Мартин Димитров, Даниел Дюлгеров, Илиян Гаров, Даниел Гаджев, Евертон Джилио-Том, Бранимир Костадинов, Искрен Писаров, Георг Василев).