Българският нападател Валери Божинов бележи възход в играта си напоследък, като малко по малко започна да намира мястото си в своя клубен Тернана.

Голът срещу Перуджа в Серия "Б" през уикенда бе поредното доказателство за повишаването на качеството в играта на Валери, който неведнъж е заявявал категорично, че обожава да играе с националната фланелка.

Дали сега, след отстраняването на селекционера Пенев и предвид всички проблеми в редиците на "лъвовете", Божинов няма да получи шанс да се върне в представителния ни тим?

Отговорът от самия нападател, в изказване за Topsport.bg:

"От пристигането си в Италия до настоящия момент не съм спирал да се раздавам във всяка тренировка, във всеки отделен мач, въпреки че според някои "специалисти" Тернана е отбор без необходимите амбиции и имидж. Няма такова нещо, а няма и значение.

Аз съм тук, за да покажа, че месеците, в които не играх, докато бях в Спортинг, могат да бъдат преодоляни. Мога отново да бъда на нивото, на което всички ме познаваха и отново да бележа във всеки един мач. Сигурен съм в това!

Някои хора не повярваха в мен и буквално не ме считаха за "опция" за големия футбол, бяха ме отписали, така да се каже. Именно заради това и миналия път, когато говорих пред медията ви споделих, че съм много благодарен на Левски. Те ми гласуваха доверие в момент, в който никой не искаше да го направи. Това никога не се забравя.

Дали искам да се върна в националния отбор? Това не е мое решение, за съжаление. Има си хора, които определят дали да се случи нещо подобно или не, дали да ме повикат или не. Но е повече от ясно, че съм готов да се раздам на 100% с националната фланелка и да помогна на отбора в този труден за нас момент.

Едно завръщане срещу Италия догодина ще е мечтано за мен. Ако има дори и малка опция това да се случи, ще я преследвам до последно и ще си я поставя за цел номер едно през следващите месеци. Готов съм да играя за България, стига България да ме иска".