Любопитни желания за следващи съперници се избистриха в часовете след изиграването на последните двубои от Шампионската лига. Ако съдбата иска да послуша желанието на самите играчи, то би трябвало да видим два италиано-испански сблъскъка на осминафиналите.

Капитанът на Барселона Карлес Пуйол посочи като желан съперник 7-кратния носител на трофея Милан. Неговият колега от Ювентус Леандро Бонучи пък малко изненадващо заяви, че би желал да се изправи срещу Реал Мадрид.

"Няма значение кой ще срещнем, но знаете, че обичам да играя срещу Милан, защото се възхищавам на този клуб", коментира Карлес Пуйол. Барса спечели своята група и ще има за съперници Порто, Арсенал, Милан, Шахтьор или Галатасарай.

Възможните съперници на Ювентус, който също финишира първи в своята група пък са Реал Мадрид, Порто, Арсенал, Валенсия, Селтик и Галатасарай.

"Поглеждайки към поставените отбори, те са най-добрите. Само Реал Мадрид може би остана втори малко неочаквано, но такова ниво всеки противник е много силен. Искам да се паднем с Реал, защото никога не съм играл на "Сантяго Бернабеу", пожела си Бонучи.

Неговият съотборник Стефан Лихтщайнер бе умерен и призна, че се надява на Селтик за следващ опонент. "Противниците са тежки и всеки един мач ще бъде зрелище. Надявам се да играем срещу Селтик."

Жребият за осминафиналите е на 20-ти декември.