ЦСКА воден от Методи Деянов и Септември София завършиха 2:2 в мач от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се проведе на стадион „Българска армия" и започна с минута мълчание в памет на известния фен на червените Иван Фризьора, който почина днес.

Отборът на Септември бе по добрият тим на терена. Гостите поведоха в резулата в деветата минута на мача. Асен Чандъров се възползва от грешка на Герман Петров и бе точен за 1:0. В 15 минута играчите на Димитър Стоянов можеха да удвоят преднината си. Аспарух Смилков центрира топката в наказателното поле за Борис Панталеев, но вратарят на ЦСКА Слави Петров успя да избие топката.
Отборът на Методи Деянов трудно създаваше положения пред вратата на противника като, в 32-ата минута „армейците" записаха първото си опасно положение. Калоян Стефанов проби отдясно и отправи удар, който Николай Георгиев изби, а бранител на Септември изчисти отбитата топката. Минути по-късно последва и удар на Мартин Нинов, при който защитата на гостите също се справи. Преди края на първата част Георги Русенов пробва да се разпише със задна ножица, но Слави Петров внимаваше и улови топката.
Първото полувреме изгледаха футболистите на мъжкия отбор на ЦСКА, поглед към играта отправи и старши треньорът на „червените" Христо Янев.
През второто полувреме Септември продължи да доминира и след повече от час игра удвои преднината си. Иван Тилев се промъкна необезпокояван покрай защитата на ЦСКА и бе точен за 2:0.

В 81-ата Петър Генчев фаулира играч на „червените" за което получи жълт картон, а малко по-късно бе изгонен с втори жълт и съответно червен за бавене на играта. Едуард Атанасов изпълни фаула, но Николай Георгиев изби.
В последните минути на двубоя червените успяха да изравнят. Кристиян Пешов от далечна дистанция се разписа за 2:1, а в 87-ата удар на Йоан Маринов се отби в гредата. В последната минута на срещата отборът на Методи Деянов измъкна точката след попадение на Марио Йорданов с глава.

ЦСКА - СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ) 2:2

0:1 Асен Чандъров
0:2 Иван Тилев
1:2 Кристиян Пешов
2:2 Марио Мораджов