Григор Димитров отново е със сериозно присъствие в поредицата на ATPWorldTour.com, посветена на годината в числа. В четвъртата и последна част на обзора отново бяха представени интересни статистики.

Роджър Федерер оглавява класацията с най-много победи през сезона със 73. Лидерът  в световната ранглиста Новак Джокович е втори с 61, а Анди Мъри и Томаш Бердих имат съответно 59 и 55. Трима тенисисти са достигнали кота 54, като това са Кеи Нишикори, Марин Чилич и Давид Ферер.

Само Фелисиано Лопес е спечелил повече мачове на трева от Григор Димитров. Испанецът е с баланс 12-2 (победи-загуби), а българинът дели втората позиция с Роджър Федерер с 9-1. Григор победи именно Лопес на финала на турнира в Куинс, а единствената му загуба на трева беше срещу Новак Джокович на полуфиналите на Уимбълдън.

Когато се стъпи на червено, ги наричат съответно Краля и Принца. Такива са и статистиките на клей през завършилия сезон за Рафаел Надал и Давид Ферер. Двамата оглавяват класирането по най-много победи с по 25. Рафа обаче има само три поражения срещу осем на сънародника си.

На твърди кортовe челната тройка е Роджър Федерер (56), Анди Мъри (43) и Новак Джокович (40). Никой не е спечелил повече мачове от Григор Димитров, след като е загубил първия сет. Българинът е успял да стори това общо 14 пъти, а Рафаел Надал и Анди Мъри са го правили 13.

Първата българска ракета е на втора позиция по спечелени решителни сетове с общо 18. Повече от него е взел единствено Кеи Нишикори. Името на Григор е и в графата "Най-много финали". Федерер е абсолютният лидер с 11, а Димитров дели седмата позиция с Давид Ферер с по 4.

От 24 мача срещу съперници от Топ 10, водачът в ранглистата Новак Джокович се е поздравил с успех в 19 от тях. Следват Федерер със 17, Нишикори с 11, Вавринка с 8 и Надал с 6.

Джокович е първи и по най-много победи в мачове от Големия шлем и Мастърси, а подгласник и в двете категории му е Роджър Федерер.