Старши треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов ще продължи да води клуба, който класира в "А" група, потвърди пред Topsport.bg Пламен Николов, изпълнителен директор на отбора.

Вторият баща на един от най-изявените ни футболисти Валери Божинов има завършен лиценз "А", но според наредбите няма проблем да запази поста си и в елитната ни дивизия.

"Нов треньор няма да търсим, защото сме доволни от рабтата на Сашо. Според футболните закони треньор, който е класирал отбор в най-висшия ешелон на футбола ни, има право да го води още един сезон, въпреки че няма нужния лиценз "Про", разясни пред Topsport.bg бронзовият ни медалист от САЩ'94 и шеф на врачани Пламен Николов.

В сряда ще се събере ръководният екип на Ботев, за да реши основните въпроси преди лятната подготовка и участието в "А" група.

"Имаме проекто-програма както за селекция, така и за лагери и контроли. Всичко обаче ще стане ясно след заседанието на нашия щаб. Напоследък много се коментира трансферът на Симеон Райков в Левски и затова ще кажа, че на този етап той няма подписан договор и е наш футболист до 30 юни.

Ние сме му предложили нов контракт, но ако има интерес от клуб с по-големи амбиции няма да го спираме", каза още някогашният вратар на Локо (Сф), Левски и националния отбор.

Ботев (Враца) започва подготовка на 27 юни.