Отборът на Манчестър Юнайтед продължава похода си към трофеи, след като в двубой от осминафиналите на турнира за Купата на Англия се наложи с 2:1 над гостуващия тим на Рединг.

Луиш Нани и Хавиер Ернандес бяха точни за "червените дяволи" днес на "Олд Трафорд", а Джоби МакАнъф върна един гол за гостите, но този те не успяха да осъществят един от прословутите си късни обрати.

Манчестър Юнайтед вече очаква спокойно развоя на двубоя между Мидълзбро и Челси, който трябва да излъчи следващия им противник на 1/4-финалите в най-стария футболен турнир.

Отличен мач за "червените дяволи" изигра Луиш Нани, който през този сезон играе все по-рядко и изглежда не се ползва с доверието на сър Алекс. Португалецът се появи като принудителна резерва още пред първата част на мястото на Фил Джоунс, вкара първия гол и асистира брилянтно за втория.

Именно с травмата на справилият се повече от задоволително с опазването на Кристиано Роналдо преди дни Джоунс пък са свързани и най-неприятни новите за Юнайтед. Той напусна терена накуцвайки много сериозно след сблъсък с противник към края на първото полувреме.

Голмайсторът на Юнайтед Робин ван Перси не стартира този двубой, но се появи като резервата през втората част и макар да нямаше участие в попаденията, сякаш дори с присъствието си вдъхнови тима за победа.

Първите 45 минути бяха сравнително скучни, като домакините имаха леко предимство, но оборотите на двубоя не бяха особено големи. Вратарят на Рединг Федеричи все пак на няколко пъти се намеси стабилно след шутовете на Клевърли и Йънг.

Към края появилият се Нани раздвижи сериозно играта и успя да нацели греда слез страхотен шут от воле, а малко по-късно и Федеричи спаси негов изстрел.

След почивката Юнайтед започна постепенно да покачва нивото на своята игра и след няколко пропуска на Видич с глава и на Нани, най-после домакините стигнаха до гол.

Антонио Валенсия проби по фланга и пусна към Нани в наказателното поле, той успя да обработи бързо топката и да отпрати плътен изстрел с десния крак в мрежата на Федеричи за 1:0.

Минути по-късно Де Хея спаси опасен удар, което се оказа ключово, тъй като в ответната атака Юнайтед вкара и втори гол. Този път пробивът бе на Нани, който поднесе топката към близката греда, където в типичен стил Ернандес изпревари отбрана и промуши топката с глава за 2:0 в 72-ата минута.

Второто попадение съвсем успокои домакините, които заиграха вдъхновено и пропиляха няколко отлични атаки и възможности за трети гол. Вместо това получиха такъв в своята врата и трябваше да потреперят в последните минути.

В 82-ата отбраната на Юнайтед сгреши фатално и позволи на МакАнъф да се озове очи в очи с Де Хея и да намали резултата. До края Рединг хвърли много усилия, като дори се добра до центриране в последните секунди, но и включването на вратаря Федеричи на помогна.

Манчестър Юнайтед измъкна победата и очаква следващия си мач в турнира, който е печелил повече пъти от всеки друг отбор в Англия. Четвъртфиналът трябва да се състои на 9-ти или 10-ти март, а Юнайтед е домакин.

Манчестър Юнайтед - Рединг 2:1

1:0 - Нани (69')
2:0 - Ернандес (72')
2:1 - МакАнъф (81')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс (42' Нани), Смолинг, Видич, Бютнер, Клевърли, Андерсон (83' Карик), Йънг (64' Ван Перси), Валенсия, Ернандес, Уелбек

Рединг: Федеричи, Шори, Мариапа, Морисън, Кели, Караджан, Лейджъртууд (64' Гътри), МакAнъф, Ле Фондър, Хънт, Маклиърли (70' Робсон-Кану)