Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик приветства изключително позитивно новините за трансфера на Робин ван Перси на "Олд Трафорд". Късно снощи на официалните сайтове на "червените дяволи" и на Арсенал грейна новината, че двата клуба са постигнали договорка правата на нападателя.

"Той направи изключителен сезон с Арсенал и ще бъде страхотно попълнение за нас. Наистина страхотна добавка към състава, с който разполагаме", коментира Карик след като се завърна в националния отбор на Англия при победата с 2:1 над Италия.

"Робин е играч от световната класа, а ние винаги сме водели точно такива играчи тук. Дали той може да се окаже разликата между първото и второто място? Тя така или иначе не бе особено голяма, така че се надявам да направим необходимата крачка напред", пожела си англичанинът.

Макар сделката все още да не е факт, тъй като Ван Перси трябва да премине медицински изследвания и да се договори за личните си условия, феновете вече са коментират горещо, че това ще бъде един от най-добрите трансфери на Фъргюсън.

"Ако всичко приключи добре, ще бъде брилянтно. Клубът ни винаги е притежавал сериозна класа в дълбочина и никога не става дума само за 11-те на терена, а за целия отбор", завърши Карик.