Давид Ферер спечели трофея от турнира в Куала Лумпур. Испанецът за пореден път доказа, че е един от най-коравите бойци в мъжкия тур и в 50-ия си кариерен финал пречупи Фелисиано Лопес със 7:5, 7:5.

Световният №8 спечели мача най-вече на психологически ниво и се превърна в първия испанец, който печели трофея в Малайзия.

Както и в полуфинала срещу Бенямин Бекер, Ферер не успяваше да покаже най-добрия си тенис в началните минути на днешния двубой. Серия от прекрасни подсечени бекхенди на Лопес му позволиха да атакува мрежата и да пробие на нула за 4-3 в откриващия сет. От този момент нататък обаче, Ферер се превърна в съвсем различен тенисист, започна да се движи много по-добре по корта и намери перфектния отговор за играта на съперника.

Почти невъзможен минаващ удар от форхенд подпечата рибрейка и световният №8 наистина влезе под кожата на Лопес. Играта сервис-мрежа на Фелисиано вече не беше толкова ефективна, защото Ферер достигаше до невероятни топки и проби още веднъж за 7-5. Левичарят до известна степен се възстанови от от тежкия психологически удар и се върна от 0-40, за да изравни за 1-1 гейма в началото на втората част.

Нататък двамата представиха наистина зрелищна битка на противоположности. Лопес имаше своя шанс при 5-5, когато за първи път в сета успя да се закрепи в подаването на Ферер, но пропиля брейкпойнт. Фелисиано не успя да се възстанови психологически от пропуснатата възможност и отново се огъна в решителните мигове, допускайки нов пробив за 5-7.