Атланта победи Бъфало с 5:4 след изпълнение на наказателни удари в много драматичен и оспорван мач, и спря победната серия на Сейбърс, които записаха 10 поредни победи от началото на сезона в НХЛ.

След допуснатата загуба Бъфало ще трябва да дели рекорда за най-добър старт в лигата с Торонто Мейпъл Лийфс, които през 1993 също започнаха с 10 последователни успеха.

С огромна заслуга за победата на Трашърс бе техният вратар Кари Лехтонен. Финландецът спаси 32 удара към своята врата, както и трите наказателни удара изпълнени от играчите на Бъфало.

В редовното време на двубоя Атланта повеждаше в резултата 4 пъти, но Сейбърс все изравняваха и в крайна сметка доведоха мачът до продължение, в което също не бе излъчен победител.

Така се стигна до наказателните удари, където Лехтонен спаси ударите на Бриер, Афиногенов и Ванек, докато Слава Козлов успя да излъже Райън Милър и да спре победния ход на бившия си отбор.

В същото време Филаделфия записа нова срамна загуба. Този път Флайърс станаха жертва на младата звездна генерация на Питсбърг, която не прояви никаква милост и премаза тимът на Джон Стивънс с 8:2 като гост.

Междувременно тимът на Анахайм остана единственият отбор в НХЛ без загуба от началото на сезона. "Патоците" не срещнаха особени трудности при гостуването си на Чикаго и победиха с 3:0.

Останалите резултати от вечерта:

Бостън - Отава                  2:1
Монреал - Торонто            4:5 (след наказатени удари)
НЙ Айландърс - Флорида  4:3 (след продължение)
Каролина - Тампа Бей       6:4
Ню Джърси - Калъмбъс     1:0
Далас - Ла Кингс              3:2
Сейнт Луис - Детройт        2:3
Калгари - Нешвил             2:3
Едмънтън Вашингтон         4:0
Финикс - Нй Рейнджърс    3:7