Националният селекционер на женския национален отбор по волейбол Драган Нешич демонстрира тънко чувство за хумор, въпреки, че получи и неприятни новини. Лошата вест е, че най-опитната разпределителка в състава Диана Ненова ще претърпи операция на кръста. Предстоящата хирургическа интервенция вади твърдо Ненова за Европейските олимпийски игри в Баку.

Там няма да бъде и Страшимира Филипова. Надеждите на Нешич са свързани с бързото възстановяване на Добриана Рабаджиева. Волейболистката лекува стара травма в Швейцария, но се очаква скоро да се присъедини към лагера на националките.

"Най-добрите доктори я гледат. Може би няма да е готова на 100%, но Доби ще ни даде качество", заяви Нешич.

Тази година състезателите от мъжкия и женския отбор на България, които са от София, получиха правото да спят по домовете си, а да не са в лагерна обстановка. По думите на някои причина за това са финансовите проблеми на федерацията. Но Нешич даде друго обяснение.

"Главната причина е, че тези момичета живеят осем или девет месеца в чужбина. Всяка една от тези осем – девет състезателки имат да си свършат някоя работа. Дали ще ходят на зъболекар, или в някоя банка, не знам. Но защо трябва да съм като портиер в лоби бар?", запита Нешич. Волейболистките ще изиграят 2 контроли преди Игрите в Баку - на 2 и 3 юни срещу Румъния.