Столичният кмет Бойко Борисов е категоричен, че отговорността за инцидента със сина на олимпийския шампион по вдигане на тежести от Сидни 2000 Гълъбин Боевски - Пол, в столичното 18-о СОУ е на самия баща и на никого другиго.

Както е известно, вчера сутринта осмокласникът се простреля в класната стая. Основната версия, потвърдена от показанията на съученици, е, че Пол се е гръмнал в дясното слепоочие с газов пистолет сам по време на игра на "руска рулетка".

"Контролът за това какво има в чантите на децата е на родителите. Аз мога веднага да наредя да се пребърква всеки. Но представте се какво ще стане! Родителите ще скочат и ще попитат "Децата да не са престъпници, че да ги пребъркват?" Така че отговорността е на бащата, в случая на Гълъбин Боевски", заяви Борисов пред камерата на БНТ.

Днес партия ГЕРБ, чийто неформален лидер е Бойко, трябва да излезе с официално становище по случая. Още вчера генералът разпореди Боевски да си подаде оставката като общински съветник от името на партията, ако вината на сина му за инцидента се докаже.