Проблемите в Спартак 1918 нямат край. След поредица от перипетии от всякакъв род, с които ежедневно се сблъскват на Коритото, нови препятствия изплуваха на хоризонта. Футболистите не могат да водят нормален тренировъчен процес, тъй като нямат подходящи екипи за заниманията през седмицата. Заради студеното време последната тренировка на "соколите" бе прекратена преждевременно, пише varnautre.bg.

Въпреки че температурите все още са положителни и донякъде благоприятни за футбол, в Спартак се притесняват да не разболеят играчите преди последния мач с Верея (Стара Загора), тъй като тренират по къси ръкави.

"На вчерашното занимание прибрах момчетата по-рано, защото не можех да ги гледам как мръзнат. Един по къс ръкав, друг по къси гащи. Не е нормално в студеното време да нямаме подходящи екипи за тренировки. Ситуацията е сложна, но нямаме друг вариант. Ще се опитаме да удържим нещата до края на полусезона", сподели треньорът на варненци Иван Маринов - Масларя. На практика излиза, че играчите са почти голи и боси. С една дума ситуацията си е директно казано патова.

Потърсен за коментар председателят на УС на Спартак 1918 Антон Фажев беше максимално откровен: "В началото на годината купихме изцяло нова екипировка. От нея обаче няма и помен. Футболистите, с които се разделихме непосредствено преди началото на сезона, не върнаха анцунзите. Затова сега се стига до там, настоящите играчи да тренират по къс ръкав. След Нова година, когато дойдат парите, ще купим изцяло нова екипировка. Засега ще доиграем сезона с това, което имаме в наличност", призна силният човек в Спартак.