Манчестър Юн излиза за своя мач № 250 в Европа в днешния 1/8-финален реванш срещу Лион. В досегашните 249 срещи „червените дяволи" са записали 132 победи, 65 равенства и 52 загуби, като в 163 от тях начело на тима е бил сър Алекс Фъргюсън (86, 44, 33).

Срещу Лион шотландският мениджър на Юнайтед ще може да използва отново Кристиано Роналдо и Уейн Рууни, които получиха почивка и се появиха в игра едва в края при 3:0 над Фулъм в събота. „Червените дяволи" имат известно предимство над френските шампиони, тъй като благодарение на Карлос Тевес стигнаха до попадение на чужд терен в първия мач (1:1). Освен това Юнайтед има впечатляващо постижение от едва един допуснат гол на „Олд Трафорд" в трите си домакинства в Лигата през този сезон.

„Червените дяволи" никога не са губили у дома от френски съперник. „Трябва да победим Лион, това е важен мач и всички играчи добре знаят това, заяви Фъргюсън пред клубния сайт. - Радващо е, че мога да използвам всичките си играчи. На Рууни и Роналдо им бе нужна почивка и аз им я дадох."

Крилото Райън Гигс не игра срещу Фулъм заради разтежение в прасеца, докато Неманя Видич бе контузен. Ако вземе участие срещу Лион, Уес Браун ще запише мач № 50 в Европа, след като дебютира в международните турнири на 21.10. 1998 г. при успеха с 6:2 като гост на Брьондби.

Фъргюсън се опита да успокои отношенията с президента на Лион Жан-Мишел Олас, който обяви че слуховете, свързващи Карим Бензема с трансфер на „Олд Трафорд", са преднамерени. „Мисля, че Олас се държи предубедено, заяви сър Алекс. - Никога не сме имали интерес към Бензема. Никога не съм казвал, че го искам, няма да го кажа и сега."

Лион гостува в Манчестър в добро настроение, след постигнатата победа с 1:0 над Лил в събота. „Точно преди първия мач бяхме загубили от Льо Ман и това ни тежеше. Този път духът ни е приповдигнат", заяви защитникът на французите Антъни Ревейер, който е наказан. Трудната задача пред треньора Ален Перен е дали да пусне в игра бразилеца Крис, който в събота записа първия си мач от август насам, когато скъса коленни връзки. Бранителят се конкурира с Жан-Ален Бумсонг за място в стартовите единадесет.

Манчестър Юн - Лион

Днес от 21:45 часа по bTV
Манчестър, „Олд Трафорд"
Съдия: Роберто Розети (Ит)
В първия мач 1:1

Ван дер Сар, Браун, Фърдинанд, Видич, Евра, Скоулс, Харгрийвс, Андерсон, Кр. Роналдо, Рууни, Гигс
Контузени: Силвестър, Фостър
Наказани: няма

Купе, Клерк, Крис (Бумсонг), Скилачи, Гросо, Бен Арфа, Шелстрьом, Тулалан, Жуниньо, Гову, Бензема
Контузени: Андерсон, Мюлер
Наказан: Ревейер