За втори път в рамките на ден изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев отвърна на нападките по адрес на клуба от страна на Левски и ЦСКА. Сега той говори след мача с Литекс в Ловеч от четвъртфиналите на Купата на България.

„Наблюдава се сериозна коалиция между софийските грандове с богатата история. Нека си живеят в своята паралелна реалност. Ние ще продължим да се държим коректно, въпреки че се опитват да ни обвиняват във всички земни грехове. Да не припомняме някои случаи от недалечното минало. Ако Лудогорец е големият проблем на българския футбол, да излязат Томов и Батков и да кажат, че Лудогорец е най-големият проблем. Ами да извадим отбора и да оставим на Томов и Батков да управляват. Единият ден се обажда Батков, на другия говори Томов. Голяма коалиция.

Господин Батков вместо да се нахвърля срещу Лудогорец нека първо да обясни мача на Левски с Хасково (завършил 8:0 за „сините"). Ние изиграхме един мач с Марек в Дупница и го въртяха по „Господари на ефира". Защо срещата с Хасково не се завъртя? Лудогорец играе феърплей. Ако някой иска да внушава друго на аудиторията, е негов проблем. Ние нямаме ли право и не можем ли да победим с 4:0?!

Така че нека първо си гледат отборите, после да говорят къде е централата на БФС и т.н. Бъдете сигурни, че се чувстваме добре, когато работим под стрес. Това, че имаме някаква миникриза, не означава, че няма да я преодолеем. Ние не сме тръгнали на кръстоносен поход да ставаме шампиони. Ако не станем, ще атакуваме групите на Лига Европа, където от есента финансите също ще бъдат примамливи", коментира Петричев.

На въпрос, как ще коментира изказването на Батков, който каза, че БФС трябва да бъде преместен в Разград, Петричев отговори: „Не БФС, а европейската централа е в Разград, ФИФА също се обаждат да им търсим място. А кметът на Разград ще стане главен секретар на НАТО", каза иронично шефът в разградския клуб.