Запалянковците на Левски ще имат решаващ глас при избора на нов спортен-директор, нов треньор и нов шеф на школата. Такива промени обмисля собственикът на клуба Тодор Батков.

В новия устав ще бъде записано, че Управителният съвет ще гласува тези назначения с 6:1 гласа. А две места в УС ще бъдат заети от юридическите лица Тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците. Тоест, ако тези два гласа са против някое назначение на тези важни постове, то няма да влезе в сила. Това означава, че няма как да бъде повторен случаят "Ивайло Петев", при който треньорът се появява от тунела и сяда в малката заличка за пресконференции.

Батков вече няма да може да уволнява и назначава по телефона, а ще има работещ Управителен съвет. Крайните решения ще бъдат одобрявани от Надзорния съвет, но това ще е формално, защото при противоречия на практика ще се стигне до управленска криза и нов хаос. Другите гласувания в УС ще стават с вот 4:3 гласа. Трансфери в двете посоки за по-големи суми, както и заеми от Баткови фирми към клуба - също ще бъдат гласувани.Те ще са с нормално мнозинство, но няма да може нито само Батков, нито примерно само Баждеков да взимат такива решения. Всички тези промени трябва да бъдат гласувани на 17 декември на Общото събрание на ПФК Левски.

Докато решенията от събранието бъдат вписани в новия устав, ще мине време и на практика изборът на Димитър Димитров за нов треньор няма как да бъде бламиран, а и тръстът и НПК едва ли ще гласуват против назначението на Херо