Нико Розберг помоли на шега по време на пресконференцията след Гран при на Австралия конкурентите да се доближат до тях, за да има повече интрига. Едва ли обаче е предполагал, че това ще стане толкова скоро.

„Първо разбира се искам да поздравя Себастиан и Ферари, които свършиха чудесна работа", заяви след днешното състезание Розберг. „Сега във всички случай и ще има двубой, защото ние ще отвърнем на предизвикателството. Със сигурност няма да оставим нещата така. Сега победиха те, ще направим всичко възможно следващия път да сме ние".

Германецът обаче трябва да насочи и поглед към вътрешния двубой с Хамилтън, който отново загуби.

„За мен това бе един посредствен уикенд, но третото място все пак носи доста точки".

Хамилтън от своя страна не бе наясно, дали ранното влизане в бокса е помогнало на съперниците.

„Не мога да кажа, дали ранното спиране бе грешка или не", обясни световният шампион. „При всички положения направихме всичко, което бе по силите ни".

„Може би трябваше да разделим стратегиите, за да покрием всички възможности", обясни и спортният директор на Мерцедес, Тото Волф. „При всички положения бяхме за три спирания и нашия алгоритъм ни даде това решение. Излязохме зад куп коли и не бе лесно да се придвижим напред.

Така в крайна сметка в края не успяхме да наваксаме. Но не може да се очаква да побеждаваме до безкрайност. Спечелихме последните 17 състезания или нещо такова и днес най-накрая загубихме. Надявам се с това глупостите за изравняване на силите да приключат".