Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев се изказа остро по адрес на наставника на "червените" Стойчо Младенов. Припомняме, че двамата са съотборници от големия отбор на Аспарух Никодимов от началото на 80-те години.

"Абсурдно е Стойчо Младенов да спести пари на ЦСКА, просто не му е в стила. Когато бях директор, отборът навсякъде пътуваше със самолет, едвам се нави да започнем да ходим на мач с автобус. Когато говорим за лагери, Стойчо, ако може, ще вземе целия персонал на клуба за 40 дни в Турция. За какво е тоя лагер в Турция, само да се харчат пари, които клубът няма. Вместо да се направи една подготовка на "Царско село" например и ЦСКА да участва на някой международен турнир с добри съперници, клубът се забива в Турция. Това е стилът на Стойчо Младенов - да прави излишни харчове", коментира Майкъла пред "7 дни спорт".

"Спомням си преди време как се скарахме, защото всички в щаба ядяха месо за по 200 лева килограма. Казах му, че не е нормално и може да се хранят и с такова за по 30-40 лева. Така той не източва ЦСКА, а направо го заробва. Има преференциална заплата от 36-38 хиляди лева, която се плаща от кредитите на клуба. Защото ЦСКА се издържа на кредит. Няма как да е иначе, когато харчиш 4 пъти повече от бюджета, който имаш. Този ЦСКА е 6 млн. лева на сезон. Направете си сами сметката какви са разходите. Добре е, че някои хора от клуба започнаха да се осъзнават и намалиха оборотите, но това едва ли е достатъчно", смята още бившият футболист.

"Взимат се кредити, за да може отборът да влезе в евротурнирите и оттам да влязат някакви средства в клуба. Няма как да стане обаче, защото там Стойчо няма успехи. Той ще продължи да е в ЦСКА, докато в клуба има пари. След това ще си тръгне. Ще останат чужденците, които взимат заплати много по-големи от 15 хиляди лева. Знам какво говоря, защото съм ги виждал тези договори. В тях има едни траншове, едни заплати в хиляди евро... За какво са му на ЦСКА 17 чужденци с по 15 хиляди евро заплата, като може да са петима?! Стойчо така е свикнал - всички собственици да му угаждат. А щом го правят, значи им харесва неговата работа и това, което той прави. Него не го интересува ЦСКА, а това да има 32-ма чужденци със сериозни заплати", добави Майкъла.

"Младенов не мисли за бъдещето на ЦСКА, защото то не го интересува. Когато парите в клуба свършат, Стойчо ще си тръгне. В момента ЦСКА е на едно стабилно ниво в "А" група, играе най-постоянно в първенството. С този бюджет от 6 млн. лева "червените" могат да бият Левски и дотам, те за това играят. И да харчат парите на ЦСКА. В клуба от евротурнири тази година са влезли точно 130 хиляди евро, след отпадането от Зимбру в Лига Европа. Заплатите на месец са половин милион евро. Разликата е огромна и от нея се вижда, че никой не мисли за бъдещето на ЦСКА. Единствено от сдружението "ЦСКА Завинаги" правят нещо с тези изкуствени терени, които аз започнах да градя. Те обаче са лоши за ставите на децата, каквото и да си говорим. На фона на всичко това един треньор, вкарал 130 хиляди евро в клуба от участие в Европа, тръгнал да коментира един отбор, който си докара 20 млн. евро от Шампионската лига. Несериозно е и нелогично", завърши Илиев.