Записалият най-добри времена на свободните тренировки преди Гран при на Монако във Формула 1 - Люис Хамилтън сподели, че има още какво да подобрява преди старта на надпреварата.

Двукратният световен шампион, който вчера обяви продължаването на договора си с Мерцедес с още три години, бе с 0,149 сек по-бърз от Макс Верстапен (Торо Росо) в първата сесия и с 0,740 сек пред съотборника си Нико Розберг във втората.

Англичанинът бе доволен от свършената работа: „Денят бе добър. В Монако е важно да постигнеш необходимото темпо възможно най-бързо. Освен това постоянно подобряваш представянето си - с всяка измината обиколка. Не се правят кой знае колко промени по колата, освен ако нямаш късмет и балансът е сбъркан. Но по принцип случаят не е такъв благодарение на предварителните симулации. Понякога се случва, но днес балансът бе почти такъв, какъвто трябва да е. Затова само пипвахме по нещо тук-там, опитвайки се да подобрим представянето и да достигнем лимитите. Първата тренировка бе наистина чудесна, втората също. Все още имам какво да направя по отношение на баланса".

Хамилтън не се притесни от изгубеното следобед заради дъжда време. Той бе убеден, че в събота бързо ще свикне с новия суперсофт.

„Лесно ще е. Просто се усеща. Днес направихме положителни крачки напред, но вървим стъпка по стъпка. В Монако винаги е трудно да откриеш границата - вероятно е най-трудната писта в това отношение. На мокрото направих една обиколка. Всичко, което научих, бе, че боядисаните в черно бели линии са по-хлъзгави от всякога. Заради черната боя е! Но тази писта е най-сложната от всички за управление на мокро, така че решихме да не го правим. Тук няма нужда да се поемат рискове. Ако в състезанието вали, тогава ще караме, но в такъв случай всички са в една и съща ситуация", каза още англичанинът.