Тръстът на привържениците на Левски "Синя България" обяви, че ще събира пари и за баскетболния отбор на "сините". За целта от тръста излязоха с декларация и две идеи за набиране на средства.

"Скъпи левскари,

В годината на стогодишния юбилей съдбата ни дава нов шанс да докажем, че сме привърженици на най-великия клуб в българската спортна история. Клубът с магнетичното име Левски София!

Невероятната вечер на нашия юбилей на 23 май 2014 г. се случи заради безпрецедентния ентусиазъм на обединената левскарска общност, чието лице беше Тити Папазов. Сега Тити и момчетата му от баскетболния отбор на Левски имат нужда от помощта на левскарската общност и ние трябва да им подадем ръка.

Във връзка с това тръст „Синя България" предприема две инициативи.

Първата е благотворителна вечер, която ще се състои на 27 октомври, понеделник от 18:30 часа в билярд клуб „Стикс". На нея ще се продават абонаментни карти за мачовете на Левски от Адриатическата лига на цена 40 лева и ще се приемат дарения за баскетболния клуб, като средствата от това могат да обезпечат участието на тима в Адриатическата лига. Домакините от билярд клуб „Стикс" дават отстъпка от 10% на закупилите карти, а в края на благотворителната вечер ще дарят и 10% от направената сметка на БК Левски. Партньор на събитието са ресторанти „Виктория". Събитието ще бъде уважено от Тити Папазов и баскетболния отбор.

Тръст „Синя България" инициира и специална дарителска кампания за закупуването на рекламно време за тръста на LED системата по време на мачовете на Левски в Адриатическата лига, излъчвани в ефира на БНТ. Смятаме, че присъствието на тръста в подобна инициатива ще популяризира идеите му сред обединената левскарска общност и ще ни сплоти в голямата ни цел - връщането на ФК Левски на народа.

Даренията за закупуването на рекламно време се приемат по банков път (Сдружение „Синя България", IBAN: BG14UNCR70001521759583, BIC: UNCRBGSF) или чрез PayPal (levski@sinyabulgaria.org). Необходимо е да посочите, че дарението се прави за закупуване на рекламно време в мачовете на баскетболния клуб."