Националът Андрей Гълъбинов е трансферна цел на шампиона Лудогорец. Нападателят на тима от Серия Б Ливорно има договор до лятото, което означава, че от 1 януари може да преговаря свободно с други клубове.

Ако Гълъбинов не удължи договора си, той ще бъде свободен агент през лятото и ще излезе без пари на Лудогорец.

Според медиите на Апенините Гълъбинов е обект на интерес и от страна на други два отбора от Серия Б - Модена и Бари, откъдето треньорската си кариера е започнал настоящия национален селекционер на Италия Антонио Конте. Атаката на Лудогорец има нужда от освежаване, тъй като Роман Безяк е далеч от познатото си ниво, а Юнес Хамза така и не се налага като титуляр.

Собственикът на "орлите" Кирил Домусчиев е харесал Гълъбинов в мача с Малта (1:1), когато нападателят се отчете с гол, уточнява "Тема Спорт".

Междувременно, най-скъпият играч в "А" група - Жуниор Кайсара от Лудогорец, е бил предложен на италианския Рома от родни мениджъри с връзки на Ботуша.

Треньорът на Рома- Руди Гарсия търси класен десен бек, тъй като договорът на Майкон изтича. Кайсара не е единственият играч, който Рома ще гледа.

"Вълците" имат традиция да привличат футболисти от балканските първенства. Така на "Олимпико" бяха привлечени Хосе Холебас и Костас Манолас от Олимпиакос, от Фенербахче беше привлечен Салих Уджан, а от Динамо (Букурещ) вратарят Богдан Лобонц.