Ръководството на Левски наруши първоначалните си планове за заплатите, пише "Тема спорт". След края на миналия сезон от „Герена" обявиха, че „ще стягат коланите".

Причината бе нарушаването на „финансовия феърплей" на УЕФА, както и невъзможността на собственика Тодор Батков да плаща големи месечни възнаграждения. Той реши да намали бюджета за „фонд работна заплата" двойно и да го сведе до 200 хиляди лева на месец. Заради това бяха освободени и почти всички чужденци от миналия сезон (остана само Аймен Белаид).

Според запознати обаче последните попълнения на сините - холандецът Луис Педро и испанецът Антонио Кинта взимат повече от 15 хиляди лева. Сума, която бе считана за таван на „Герена".

Може би сините са си позволили това, тъй като през новия сезон 2 компании ще помагат на отбора. В сряда клубът удължи договора за още една година с дългогодишния си спонсор М-Тел. През новата кампания логото на телекомуникационната компания ще бъде на ръкавите на фланелките, фирмата ще налее около 400 хиляди лева в клуба, като в тази сума не влизат бонуси за спечелването на трофей.

Днес пък клубът ще подпише с нов генерален спомоществувател - със застрахователната компания „Лев Инс АД". На пресконференцията след събитието ще бъдат разкрити и параметрите на сделката. Това ще направят финансистът Константин Баждеков и спортният директор Георги Иванов.

Вчера сините сплотиха колектива за мача с ЦСКА в неделя. Отборът бе заведен на обяд от Валери Божинов. За късмет във вечното дерби бе заклано агне. Това бе един вид глоба за нападателя от новия треньо