Новото попълнение на Бруклин Нетс Томас Робинсън ще се подложи на хирургическа интервенция. Играчът, който бе определен от фенове и специалисти като най-вълнуващият играч, подписал с "мрежите" това лято има разкъсване на менискуса на дясното коляно и ще легне под ножа. 24-годишният Робинсън се е контузил по време на тренировка в Ню Йорк. Все още няма яснота колко точно ще отсъства от терените.

Бившата звезда на колежанския Канзас бе избор №5 в Драфта през 2012 година от страна на Сакраменто Кингс, но така и не успява да намери своето място под слънцето в НБА. Освен за "кралете", Робинсън игра за Хюстън, Портлънд и Филаделфия, като най-доброто му представяне бе именно с екипа на Сиксърс през миналия сезон.

Тогава в 22 мача за Фили той се отчиташе с 8.8 точки, 7.7 борби, 1.1 асистенции и 0.7 блокирани изстрела за 18.5 минути средно на двубой.

Очакванията към Робинсън този сезон ще бъдат завишени. Треньорът на Нетс Лайънъл Холинс вече сподели, че именно 24-годишното тежко крило ще бъде негов трети избор за подкошието след Брук Лопес и Тадиъс Йънг.