Ракета номер едно в българския тенис - Григор Димитров сподели пред турските медии очакванията си за предстоящия турнир в Истанбул.

Гришо ще вземе участие в "TEB BNP Paribas Istanbul Open", където е поставен под №2 в основната схема и ще започне директно от втори кръг с мач срещу Андрей Голубьов.

"Аз съм любимият ми тенисист", заяви през смях българинът пред местните медии, след като бе попитан кой е неговият идол в тениса. Първата ни ракета все пак допълни, че като малък се е възхищавал най-много на Пийт Сампрас.

"Турнирът се намира в близост до родния ми град и се надявам, че ще се представя добре. Засега се чувствам чудесно. Започнах добре сезона на клей в Монте Карло, където играх добър тенис. Никога не е лесно да сменяш настилките, но смятам, че имах няколко добри дни за подготовка", добави Григор, който в Истанбул ще преследва своята победа №150 на АТР тура, а това може да се случи на четвъртфиналите.

През вчерашния ден 23-годишният българин игра тенис с деца, трениращи в комплекса "Koza World of Sports", където се провежда и АТР турнира. "Успях да обиколя комплекса и всичко изглежда чудесно. Да разполагаш с подобно съоръжение и да имаш възможността да построиш нещо такова е невероятно", завърши Григор.