Нищо кой знае какво не се е случило в ре­ванша между Байерн (Мюн­хен) и Барсело­на. Ако трябва да бъда искрен, всичко между тези съперници се реши още в първия двубой. Когато при толкова големи отбори някой вземе аванс от 3:0, после е почти невъзможно той да бъде преодолян във вто­рия мач.

Реваншът бе по-скоро само за чест. Иначе не бива в Байерн да започва търсене на виновници. Това е типично българска черта - като загуби някой да хвърл­яме цялата вина върху треньо­ра. Пеп Гуардиола е много голям специалист, постигнал е толкова много с Барселона и заслужава кредит на доверие. Може и да е допуснал някоя грешка, но не смятам, че трябва да обира сега всички негативи. Когато се срещнат два големи отбора, все единият трябва да отпадне, няма как да е по друг начин. Този път беше Байерн (Мюнхен), при това заслужено. Барселона игра много силно, в момента имат най-добрия си отбор от години. И да не забравяме най-важното за мен - каталунците разполагаха с всичките си асове както за първия, така и за втория мач. Байерн се провали не заради друго, а заради контузиите. Вижте само колко футболисти отсъстваха. В най-голяма сте­пен това важи за Робен и Рибери.

Те са двама от най-доб­рите футболисти, две от най-острите крила в световния фут­бол. Ако и двамата имаха въз­можност да играят, мачовете можеше да се развият по ко­ренно различен начин. Барсе­лона имаше късмет в това от­ношение, а това е много голям бонус, когато един срещу друг се изправят толкова силни от­бори.