Перфектното тревно покритие, с което стадион "Черноморец" шашна участниците в Евро 2015 е на път да отиде по дяволите, съобщава Burgas24.bg. Водата в спортния комплекс, който се използваше за тренировки от част от отборите, е спряна два дни след финала на еврошампионата за юноши.

Оградите, които криеха бурените по трибуните на стадиона са прибрани, няма ги и охранителите, които пазеха съоръжението от цигански набези. За тревната настилка на основния терен и помощните игрища УЕФА инвестира над 500 хиляди лева, които по всяка вероятност ще отидат на вятъра.

Модерната поливна система в момента не работи, а заради високите температури вече са започнали да унищожават тревата. "Инвестиции за 800 хиляди лева изтичат в канала. Ако циганите не разграбят всичко, което не намерят, пълното нехайство ще му види сметката", коментираха днес на стадиона. Най-разочаровани от така стеклите се обстоятелства ще бъдат "акулите", които от следващия сезон ще играят домакинските си мачове на стадиона в "Акациите".