Представители на Община Пловдив се запознаха с офертата за изграждане на спортно-тренировъчна база на ПФК „Ботев" в квартал Коматево. След като вчера бе прието заявлението за участие в конкурса за концесията на терена в пловдивския квартал, днес 11-членната комисия разгледа и предложението на клуба за новия комплекс.

Комисията поиска ръководството на „Ботев" да декларира, че ще представи и внесе за съгласуване с Община Пловдив необходимите строителни книжа за базата в срок до 4 месеца след подписването на концесионния договор. Декларацията ще бъде входирана в администрацията на „Стефан Стамболов"1 още утре. След това кандидатурата на футболният клуб трябва да бъде одобрена от общинския съвет, след което остава да бъде подписан контракта между двете страни и да бъде издадено разрешително за строеж.

Комисията установи, че ПФК „Ботев" отговаря на всички концесионни изисквания на Община Пловдив, включително за минимална инвестиция в размер на 4 757 000 лева. Базата трябва да бъде завършена и обектите в нея въведени в експлоатация в срок до 36 месеца от подписване на концесионния договор.

Проектът за базата в Коматево се разполага върху площ от 66 034 кв.м. Той включва 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг и трибуна с 2000 седящи места.