Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира случващото се в клуба в последните месеци.

Паро предложи и "рецепта" за вдигането на отбора на крака:

Какви са шансове­те на ЦСКА да спечели купа­та?
- Досега всички съперници на ЦСКА бяха под нивото на отбора. Предизвикателствата идват напролет. Но от­борът има апетит, има каче­ства и мотивация, има подк­репа, а и червената фланелка е допълнителен стимул. Така че настоящото силно предс­тавяне е напълно резонно и мисля, че могат да вземат ку­пата. Като гледам конкурен­цията, нищо чудно това да стане.

На кои постове има нужда ЦСКА от подсилване, за да го­ни купата? Защитата изг­лежда като една от задължи­телните зони предвид кон­тузията на Бранеков, която го вади до края на сезона...
- Вероятно да, но това си зависи от треньорите. Те най-добре знаят от какво имат нужда и не е необходимо аз да им давам съвети. А и с какъв отбор ще играе ЦСКА напролет не е толкова важно. Крайно време е да разберем какво ще се случи с клуба.

А какво очаквате да ста­не с ЦСКА?
- Посоките не са много, на практика са само две - или да се купи лицензът на друг клуб, или някой да вади пачките и да плаща дълговете. Какво друго спасение има? Но вто­рият вариант не ми изглежда много възможен. Някой тряб­ва накуп да извади 20-30 мили­она и да ги хвърли за чужди грехове. Не съм убеден, че ще се появи такъв човек, нищо че имаше такива анонси преди няколко седмици. Твърде дълго се проточва казусът с бъдещето на ЦСКА. В момента е настъпила тягостна тишина, от която никой не печели. Говори се за оздравители, за спа­сители, но никой не казва ни­що официално. А и нека да ви­дим първо колко наистина са дълговете.

Виждате ли развитие при Христо Янев от началото на сезона?
- Той е сериозно момче, прави първи крачки в профе­сията и постепенно трупа опит. Като стигне до по-ви­соко ниво, тогава ще му ви­дим истинските качества. Но в настоящия момент ще получи рутина и да се надява­ме, че ще се окаже добър треньор, факт е, че в момен­та не работи под особено го­лямо напрежение, защото отборът е много по-добър от съперниците си. В момен­та най-важното пред Янев е да подготви ЦСКА за завръ­щането при така наречени­те професионалисти.