Радостин Стойчев и Матей Казийски говориха пред Общото събрание на Управителния съвет на БФВолейбол. Двамата разкриха, че е трябвало да отговорят на редица въпроси от страна на членовете.

„Дойдох да се изкажа пред общото събрание и да обясня мотивите ми. Някои не ги знаеха много добре, затова ги повторих след това ми зададоха въпроси, на които им отговорих.

Имаше и въпроси към Матей и потвърдихме, че напускаме националния отбор. Напускам със смесени чувства. Има хора, които милеят за волейбола и се мъчат да направят нещо. За съжаление обаче, житието определя съзнанието. Казах им, че в живота винаги идва момент да вземеш най-важното си решение. Тогава ти е нужна решителност", заяви Стойчев.

„Мартин Стоев не мога да го коментирам, това си е решение на Федерацията. Доколко хората са узрели за това, имам съмнения. Не сме коментирали заплати и пари.

Каквото съм могъл да направя за този отбор и като договори съм го направил. Дори не мога да си помисля да вземам една стотинка", заяви още Стойчев

„Исках да направя нещо за волейбола. Показах документ какво и къде съм взел днес по телевизията. Декларирах, че нямам амбиции да вземам какъвто и да е пост във Федерацията, вече нямам желание  и да съм национален селекционер"

„Мислех, че на това Общо събрание ще има нови избори или нещо такова. Това не се случи. Ако има такова нещо, ще се явя и ще предложа някои хора, които могат да донесат пари и ноу-хау. Днес в залата видях и хора , които искат да правят нещо за волейбола. Те си личат по погледа. Може би не се харесвам на много от другите във Федерацията, защото ги карам да работят, да се задействат", завърши Стойчев.