Младата надежда на ЦСКА Александър Аспарухов е в ДЮШ от началото на 2013 г., като в последно време затвърди възхода си с отлични изяви в дублиращия отбор на армейците.

19-годишният Аспарухов е водещ реализатор с 9 гола, а миналата седмица при гостуването на Берое за първи път бе повикан в групата за официален мач на мъжете. Той ще попадне сред 18-те и за мача с Лудогорец, като не е изключено и да направи дебют в тази среща.

В двубоя на дубъла срещу заралии 6 неделя (2:2) пък нападателят блесна с гол и асистенция, удари греда, а в края на мача дори стана вратар за кратко. Аспарухов вече тренира редовно под ръководството на Любослав Пенев и в тази връзка той говори пред "Тема Спорт".

"Още на 6 години баща ми ме заведе на стадиона в Радомир и оттогава се занимавам с футбол. Преди около 3 години със Струмска слава имах мач срещу Септември. Тогава ЦСКА бе изпратил свои хора да гледат срещата. Харесаха ме, минах проби и останах", разказа Аспарухов.

"Чувството да ме викнат при мъжете бе неописуемо - невероятна радост. Ще съм резерва и срещу Лудогорец, така че с нетърпение очаквам да запиша дебют", добави нападателят.

"Торес и Бербатов са играчите, които ме вдъхновяват. Испанецът е големият ми любимец вече 10 години. Старая се да попивам от поведението му както на терена, така и извън него", каза още той.

"Младите момчета в ЦСКА заслужават повече шансове за изява. Хубавото е, че в последно време Галин Иванов и Любослав Пенев обърнаха по-голямо внимание на школата. Дано бъде така и занапред", заяви Аспарухов.

"От новия щаб ми казаха да съм концентриран върху футбола. Това смятам и да направя. Няма как да станеш голям играч, ако висиш постоянно по заведенията", добави нападателят.