Един от собствениците на Левски Иво Тонев дойде на "Герена", за да надъха лично играчите за гостуването на "Литекс". "Сините" са само на точка от "оранжевите", които водят в класирането на "А" група. Тонев разговаря с футболистите, а след това изгледа заниманието заедно с Георги Иванов.

От сметките на Стойчо Стоев твърдо отпада Атанас Курдов. Нападателят, който получи комоцио по време на победата 1:0 над "Ботев", не се появи и вчера на "Герена". Така в боя ще бъде хвърлен Оумар Дияби, който почива две седмици заради контузия. И вчера той тренира наравно с останалите, въпреки че по предварителна програма трябваше да се завърне в строя едва след паузата за националните отбори. "Сините" бяха инструктирани и да не се поддават на провокации на терена.

В същото време пък стана ясно, че над 2000 привърженици на клуба ще атакуват Ловеч. Това е далеч над бройката, която се дава за гостуваща агитка в града на люляците и може да доведе до напрежение въпреки апела на ръководството. Националният фенклуб пък ще създаде днес свое подразделение в Плевен. Освен това шефовете му ще имат среща със своите структури на други места в региона.